Sajt www.tv-compass-see.com bio je prethodnica popularnih alata za agregiranje sadržaja. Lično smo birali sadržaje na teme TV industrije iz svetskih, regionalnih i domaćih medija i izvora i stvorili relevantan poslovni portal za TV profesionalce.

Svakodnevni odabir informacija omogućio nam je stručni uvid u tančine televizijske industrije. Ipak, zbog rudimentarnih alata, održavanje portala zahtevalo je puno vremena. Nažalost, kolege iz TV struka ga nisu pratile u dovoljnom broju da to ulaganje bude opravdano, te smo sajt ugasili posle tačno godinu dana. (U današnje vreme, sa alatima poput FlipBoarda, bilo bi mnogo lakše i brže puniti ga sadržajem).

tvc-homeIpak, sajt je okupio brojnu, ali neočekivanu publiku – ljude koji nisu iz TV industrije. Objašnjenje tog paradoksa je jednostavno. Svi ključni događaji u svetu prelamaju se kroz TV ugao. Da biste preneli sa koliko kamera je pokriveno recimo kraljevsko venčanje, morate da opišete i sam događaj. Zbog poslovne prirode portala, nismo prenosili tračeve i skandale, pa je pristojna publika prirodno zavolela njegov sažet i ozbiljan, a aktuelan sadržaj. Korisna lekcija.