Upravljanje znanjem se često smatra zahtevnom nadgradnjom poslovnih procesa. Dodatna oprema, složen proces, striktan sistem, mnogo vremena i energije, promena kulture – to su najčešći rezultati odluke da se timsko znanje kodifikuje, razvrsta i sačuva.

Naš pristup je drukčiji. Usmeren je na aktiviranje, ne na pohranjivanje znanja. Članovima vašeg tima pomažemo da individualna znanja prirede primarno za objavljivanje, a tek potom za čuvanje. Na ovaj način, redovnim predstavljanjem ciljnoj publici, njihovo radno iskustvo uspostavlja i njihov lični i timski autoritet.

Stručna znanja predstavljena javno, kroz savremene kanale komunikacije, istovremeno osnažuju i članove tima individualno, i ceo vaš tim. Posebnu pažnju obraćamo poverljivosti i u saradnji sa vama definišemo granice koje poslovni sadržaj namenjen javnosti ne sme da ugrozi.

Ceo proces je  podređen vašim poslovnim ciljevima i obuhvata: strateško sagledavanje radnog konteksta, alate za kodifikovanje iskustava, bazu znanja i grupne i individualne obuke zaposlenih posvećene razvoju sadržaja. Dinamika procesa je podređena realnim mogućnostima, kako bi čitav poduhvat imao suštinsku podršku članova tima.